Malins utmaning: Böcker A-ÖJag deltog aldrig i Malins bokfemma eftersom jag inte bloggade då - däremot läste jag mångas bokfemmor eftersom jag har läst bokbloggar från och till ett tag. Nu tänkte jag i alla fall hoppa på Malins nya utmaning: Böcker A-Ö. Här gäller det att nämna en bok OCH en författare på den bokstav som Malin väljer. Någon man gillar, avskyr, skrattar åt, gråter till, skräms av. Första bokstaven är W, och det är ju inte den lättaste bokstaven precis... Jag måste fuska lite när det gäller bok:

Bok: What came before he shot her - Elizabeth George. Men jag har läst den på svenska och då heter den Innan döden kom. Elizabeth George är en av mina favoritförfattare och det här är hennes senaste bok. Den handlar om de händelser som ledde fram till det brutala och oförklarliga mordet på Thomas Lynleys hustru, som föregående bok, När ingen ser, avslutades med. Jag bara älskar hennes böcker och hennes sätt att skriva!

Författare: Minette Walters. En alldeles ypperlig deckarförfattare som jag har läst alldeles för få böcker av.

Loppis-fynd

Jag har fyndat tre böcker på loppis:

Skulptrisen
Mörkt rum
Misstanken

- samtliga av Minette Walters.

Tradera-böckerna...

...kom idag:

För hennes eget bästa - Elizabeth George
Den vita lejoninnan - Henning Mankell
Villospår - Henning Mankell
Det femte kvinnan - Henning Mankell
Steget efter - Henning Mankell

Jag är nöjd med deras skick! Nu tror jag att jag ska spana runt lite mer på Tradera i jakt på de böcker som jag saknar :-).

Biblioteksbesök

Det blev ett besök på biblioteket idag. Jag var där förra veckan också, men då var det bara 8- och 6-åringen som lånade böcker. Själv hade jag fullt upp att jaga 1½-åringen så jag hade inte tid att titta efter några böcker till mej själv. Men idag fick jag möjlighet att gå till biblioteket ensam, utan barn, så jag kunde gå omkring i lugn och ro och leta böcker.

Jag lämnade biblioteket med sex stycken böcker: Midsommarvals, Hummerfesten, En fröjdefull jul och Sol och vår av Viveca Lärn samt Lämna inga spår och Ett sista livstecken av Hannah Nyala.

Viveca Lärns böcker har jag tänkt läsa länge, men det har inte blivit av, andra böcker har kommit i vägen. Men nu fanns alla fyra böckerna där (ja, det finns ju en femte också, Värmebölja - den får jag låna en annan gång) så jag passade på att låna dem. Jag läser mest deckare, men tror att Viveca Lärns böcker blir trevlig och lättsmält läsning såhär i sommartider.

Hannah Nyalas böcker har jag läst om i Bonniers Bokklubbs medlemstidning, och jag tror att det kan vara böcker i min smak så jag ser fram emot att hugga in på dem efter Viveca Lärn.

Frågan är om jag hinner läsa sex böcker innan vi åker iväg på semester om 2½ vecka, men eftersom jag tror att det är ganska lättlästa böcker så ska det nog gå bra.

Skumtimmen av Johan Theorin

Skumtimmen  av Johan Theorin

6-årige Jens försvinner spårlöst en dimmig sensommardag på Öland i början av 70-talet. Trots ihärdigt letande av både polisen och frivilliga hittas han inte. Mer än 20 år senare får hans morfar en liten pojksandal skickad till sej i ett kuvert - Jens sandal. Jens mamma Julia, som bor i Göteborg och som inte har kommit över sin sons försvinnande, återvänder till Öland för att hjälpa sin far att följa upp detta nya spår. Hon får höra talas om en ökänd och våldsam ölänning, Nils Kant, som är död och begraven sedan långt innan Jens försvinnande - men är han verkligen död? Eller lever han och har något att göra med pojkens försvinnande?

En bok om sorg, saknad och insikten om att livet måste gå vidare. Spännande och lagom lättläst sommarläsning!

Lästrio: Böcker som bara blir stående...

Jag hoppar på Lästrion av En annan sida - den här gången handlar Lästrion om böcker man köpt men som blivit stående olästa i bokhyllan.

Oftast står mina inköpta böcker faktiskt inte så länge olästa i bokhyllan - jag gör inga felköp, haha! De som står olästa i bokhyllan väntar på att bli lästa så fort jag bara hinner.

Men tre böcker som stått olästa ett bra tag nu är

Gracelin O'Malley
Irland farväl
När morgondagen gryr


- samtliga skrivna av Ann Moore.

Många gånger har jag tittat på dessa böcker när det är dags att påbörja en ny bok, men ännu har jag inte känt för att ta itu med dem, utan jag har valt någon annan bok istället. Jag SKA läsa dem, men det rätta humöret för att läsa just de här böckerna har inte infunnit sej. Jag vet inte riktigt vilket slags humör det är, men jag antar att jag märker det när det infinner sej :-).


Tradera-köp

Vissa böcker bara måste jag äga, speciellt böcker som ingår i en serie. Om jag gillar en serie så vill jag ha alla böckerna i den serien i min bokhylla - jag vill äga dem, jag vill veta att serien är komplett. Jag saknar ett par av Elizabeth Georges böcker och jag saknar också några av Henning Mankells böcker om Kurt Wallander, vilket retar mej. Nu har jag i alla fall hittat en av Elizabeth Georges böcker som jag saknar, För hennes eget bästa, på Tradera och jag hittade även fyra av Mankells böcker, så jag slog till och bjöd och vann auktionerna. Fem böcker för 300 kr inklusive frakt. Böckerna är inbundna och enligt bild och beskrivning såg de ut att vara i väldigt bra skick. Jag är kräsen när jag köper begagnade böcker, men jag tror att jag kommer att bli nöjd med de här böckerna. Och min boksamling är ett steg närmare att bli komplett. Nåja, komplett blir den väl aldrig, för det kommer alltid att finnas böcker som jag måste ha...

Jag blir så glad av att shoppa böcker! :-)

Välkommen

Jag har läst andras bokbloggar ett bra tag nu, och bestämde mej till slut för att påbörja en egen bokblogg. Det här med att blogga är nytt för mej, så vi får väl se hur det går...

Hur som helst - välkommen hit till min bokdagbok!


RSS 2.0