Jag vann!

Tjohoo, jag vann boken Flyga drake av Khaled Hosseini hos Ango! Jag blev så himla glad - jag brukar ju aldrig vinna något (vilket i och för sej kan bero på att det är väääldigt sällan jag är med och tävlar om något...). Det ska bli så spännande att läsa boken som "alla andra" utom jag redan har läst.


Utmaning

Jag har blivit utmanad av Snöfrid! Inte för att umaningen är bokrelaterad men jag antar den ändå :-).

5 platser där jag varit på semester: Island, Rhodos, Kanarieöarna, Kreta, Kos.

5 jobb som jag har haft: Linneförrådsbiträde, kyrkogårdsarbetare, kassörska, posthanterare på sjukhus, industriarbetare.

5 saker i min handväska: Plånbok, mobil, ipren, penna, kamera.

5 saker i min frys: Köttfärs, kycklingfiléer, glass, falukorv, fiskpinnar.

5 saker i min bil: Bilbarnstol, bälteskudde, GPS, cd-skivor, mynt.

Sådär, nu fick ni veta lite mer om mej! :-)
Jag har ingen koll på vem som gjort denna utmaning så jag utmanar alla som vill göra den!


Tävling

Jag har inte läst Flyga drake av Khaled Hosseini, så jag är självklart med och tävlar om boken hos Ango!

Stilla vatten av Nigel McCreryI samband med en bilolycka hittas ett förmultnat kvinnolik i en skogsglänta. Kommissarie Mark Lapslie kallas till platsen och snart jagar han en seriemördare som tar över sina offers identitet och lever deras liv tills nästa offer är utsett. Men Lapslies utredning motarbetas av någon - varför och av vem?
Historien är snillrik och det är en lite annorlunda kriminalroman. Boken borde vara helt i min smak men ändå har jag lite svårt att komma in i handlingen. Kanske för att jag pga av jobbstart efter en lång föräldraledighet har varit väldigt trött på kvällarna och därför bara orkat läsa korta stunder innan ögonen har trillat igen. Men mot slutet av boken kommer jag igång på allvar och kan inte släppa den innan jag läst klart.

Böcker A-Ö: bokstäverna L och O

Jag ligger efter med Malins utmaning Böcker A-Ö. Jag har två bokstäver ogjorda, nämligen L och O:Bok: Lyckans land av Frank McCourt. Detta är fortsättningen på Ängeln på sjunde trappsteget. Böckerna handlar om Franks fattiga uppväxt på Irland under 1930-talet och hur han som 19-åring flyttade till Amerika och utbildade sej till lärare. Läsvärda böcker!

Författare: Astrid Lindgren. Ingen kommentar behövs väl? :-)
Bok: Odjuret - den obehagliga boken om en pedofil och mördare skriven av Anders Roslund och Börge Hellström. Faktiskt en av de mest obehagliga böcker jag läst, men helt klart läsvärd ändå.

Författare: George Orwell. Jag känner till Djurfarmen och 1984 av denna författare men har inte läst någon av dem. Borde man kanske göra det?

Paket!

Jag fick ett paket idag! Mitt allra första Pocket & Prassel-paket! Mrs John Doe skickade följande till mej: Undantaget av Christian Jungersen, ett bokmärke som matchade omslaget till boken, en påse te, en liten ask chokladpraliner och ett fint skrivet kort. WOW, vilket paket!!! Jag blev så glad! Mrs. John Doe, du har precis prickat rätt vad gäller bokval! Jag sneglade på Undantaget i Bonniers Bokklubbs medlemstidning för ett tag sen och tänkte att det verkar vara en bok för mej, men det finns ju så många böcker man vill ha så den blev aldrig köpt. Men nu har jag den! Tänk att du hittade en bok till mej som jag inte hade nämnt i mina svar på Pocket & Prassel-frågorna, och ändå blev det helt rätt. En mycket glad överraskning - TUSEN TACK! Chokladen lät jag bli att visa för övriga familjen, för den tänker jag mumsa i mej alldeles själv :-D. Och téet ska bli spännande att prova!


Bokslukartävling

Vår 8-åring har deltagit i en Bokslukartävling som biblioteket ordnade över sommaren. Tävlingen gick ut på att man skulle läsa 10 böcker under sommarlovet, skriva upp vilka böcker man läst och lämna in lappen på biblioteket när skolan började. Vår 8-åring läste 10 böcker, lämnade in lappen - och fick idag beskedet att hon var en av dem som vunnit en bok! Boken hette Joy & önskeburken. Gissa om dottern var lycklig över vinsten! :-)

Pepparkakshuset av Carin GerhardsenPå kort tid inträffar flera bestialiska mord. Kriminalkommissarie Conny Sjöberg vid Hammarbypolisen börjar ana att morden hör ihop, och snart kommer han underfund med att alla offren gick i lekskolan tillsammans för mer än 35 år sedan. Men varför har de blivit mördade?
En spännande bok med ett överraskande slut!
Pepparkakshuset är den första delen i Hammarbyserien.

RSS 2.0