Tillbaka från semestern!

Nu är vi hemma igen från vår sköna semester! Fyra böcker hann jag läsa:
Lämna inga spår av Hannah Nyala

Tallys följer med sin pojkvän Paul på en forskningsresa i öknen, och till att börja med är det rena rama kärlekssemestern. Men när Paul åker iväg för att hämta sin dotter på flygfältet och aldrig dyker upp igen så tvingas Tally inse att något har hänt. När hon ger sej iväg för att leta efter Paul hittar hon honom död - ihjälskjuten - i hans bil. I bilen finns också Pauls tioåriga dotter Josie, gömd under några filtar och knappt vid liv. Det är över 30 mil till närmaste bebyggelse, men Tally och Josie har inget annat val än att försöka ta sej dit till fots. Till Tallys stora fasa märker hon att de är förföljda - av Pauls mördare? Ska Tally och Josie klara av att ta sej till närmaste bebyggelse till fots, i den stekande hettan, med ytterst lite mat och vatten, och utan att lämna några spår?

En spänningsroman som var helt okej men ingen större läsupplevelse för mej. Visst var den spännande men jag  blev lite trött på tillbakablickarna i Tallys och Pauls förhållande.


*******************************************Ett sista livstecken av Hannah Nyala

Mannen hon älskade dog i Australiens öken. Nu lever Tally ensam med deras 2-åriga dotter Bess, hon har kommit hem till USA och jobbar återigen som livräddare i sök- och räddningsteamet vid en nationalpark i Wyoming. Ett falskt nödrop lockar ut Tally och hennes kollega i bergen, och nu börjar ett spel på liv och död. En mördare är ute efter Tally, han vill ha hämnd och hans lockbete är lilla Bess och Pauls dotter Josie, som även hon är som en dotter för Tally. Tally är jagad av både mördaren och polisen, och hon vet inte vem hon kan lita på. Kommer hon att hinna fram i tid för att hinna rädda sina döttrar?

Den här boken går i samma stil som den förra, även om de utspelar sej på helt olika platser - den första i öknens hetta och den andra i bergen med snöstormar och kyla. Jag har fortfarande lika svårt för tillbakablickarna - det blir lite för tjatigt för mej. Om det kommer en tredje bok om Tally så låter jag nog bli att läsa den - två böcker om en livräddare som klarar sej ur svåra knipor med nästintill livshotande skador räcker för mej.

***************************************Sjöjungfrun av Camilla Läckberg

En man har försvunnit spårlöst i Fjällbacka. Efter tre månader hittas han fastfrusen i isen, mördad. Det kommer fram att en av hans vänner, författaren Christian Thydell, under en tid har tagit emot anonyma hotbrev, liksom två andra av deras vänner. Vem hatar dem så, och hänger breven ihop med mordet? Svaret finns i det förflutna...

Många bokbloggare har redan läst den här boken, och jag vet att många sågar Camilla Läckbergs böcker... Men jag kan inte låta bli att tycka om henne! Visst är hennes språk enkelt och fantasilöst, men jag tycker att hon hittar på bra historier och för mej är hennes böcker bra underhållning! Jag sträckläser dem oftast, och det gjorde jag med Sjöjungfrun också. Och slutet på boken gör att jag redan längtar efter nästa!

******************************************Vita nätter av Ann Cleeves

Den här gången får man följa med till Shetlandsöarna under sommaren. På en vernissagefest dyker det upp en främling som plötsligt brister i gråt framför en målning. Han påstår att han inte vet vem han är och vad han gör där. Sedan försvinner han, och följande morgon hittas han död - hängd. Först tror man att han har gjort självmord men så framkommer det att han blivit mördad. När poliskommissarie Jimmy Perez börjar forska i det förflutna kommer han märkliga hemligheter på spåren...

 Jag gillar den här boken lika mycket som Ann Cleeves förra, Svart som natten. Egentligen är den inte speciellt spännande och det händer inte så mycket, men det gör ingenting! Lågmälda kriminalromaner i den här stilen är precis i min smak! Jag är så glad över att det kommer att komma två böcker till i serien! 
Kommentarer
Postat av: Gunilla

Så olika man kan uppleva en bok! Jag tyckte Ann Cleeves bok var URTRÅKIG och mjäkig av just de anledningarna du tyckte den var läsvärd :-)

2008-09-25 @ 08:47:55
URL: http://litteraturtips.wordpress.com
Postat av: boksnoken

Gunilla:

Haha, ja där ser man! Vilken tur att smaken är som baken :-).

2008-09-26 @ 21:41:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0