Semester

Nu åker vi iväg på semester i 3 veckor och under den tiden tar jag datorpaus och kommer alltså inte att uppdatera bloggen. Men i slutet av juli eller början av augusti är jag tillbaks igen!

En fröjdefull jul och Sol och vår

                

Så har jag då följt Saltöbornas liv och öden i ytterligare två böcker, En fröjdefull jul och Sol och vår. Viveca Lärn skriver bra och jag har läst böckerna snabbt i min iver att få veta hur det går för MacFie, Emily, Blomgren, Kabben och alla de andra :-). Skön sommarläsning!

Bokpaket

Jag fick ett bokpaket från Bonniers Bokklubb idag, innehållande två böcker:

Vita nätter - Ann Cleeves
Sjöjungfrun - Camilla Läckberg

De får definitivt följa med på vår semestertripp! Lämna inga spår och Ett sista livstecken av Hannah Nyala får också följa med.
Vi ska åka till mina hemtrakter i tre veckor och vi brukar ha ganska fullt upp med att träffa vänner, åka på små utflykter, shoppa och bada, men det brukar även bli lite tid över till läsning, speciellt på kvällarna när barnen har somnat, eftersom jag brukar skippa datorsittande och TV-tittande under våra semesterresor.

Midsommarvals och Hummerfesten

Jag har läst ut Midsommarvals och Hummerfesten av Viveca Lärn. De är de första vuxenböcker jag har läst av henne, men vi har några av hennes barnböcker i bokhyllan, bl.a En ettas dagbok, som vår 8-åring har läst med stort nöje.
Böckerna om Saltön är mysig och lättläst sommarläsning, men inga böcker som kommer att stanna i mitt minne någon längre tid. Jag har inte heller sett TV-serien om Saltön men jag kan tänka mej att serien är lika mysig som böckerna.
Nu ska jag försöka hinna läsa de två följande böckerna, En fröjdefull jul och Sol och vår, innan vi åker på semester - vi åker inkommande måndag, alltså en vecka tidigare än planerat.

Böcker A-Ö: bokstaven PVeckans bokstav i Malins utmaning Böcker A-Ö är P.

Bok: Purpurfärgen av Alice Walker. Jag älskade både boken och filmen!

Författare: Belva Plain. Jag har några av hennes böcker i min bokhylla och jag minns att jag tyckte väldigt mycket om Dit ödet vill som jag läste som tonåring - men nu så här 20 år senare minns jag faktiskt inte alls vad boken handlade om, inte ens fast jag läser på bokens baksida. Kanske dags att läsa om den och se om jag tycker lika bra om den i vuxen ålder? :-)  De övriga böckerna av Belva Plain som jag har i bokhyllan minns jag inte heller så mycket av... Kanske hon inte är en så bra författare som jag tyckte för ett antal år sen?...

Litterär karaktär: Privatdetektiv Ture Sventon - honom har jag aldrig gillat!

RSS 2.0